• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина из-за сельского хозяйства может превратиться в отсталую страну
    Опубликовано: 2013-10-25 01:03:20

    Це пояснюється тим, що по суті країни, які виробляють сільськогосподарську продукцію, не відносяться до сильно розвинених, заявила в ефірі радіостанції «Голос Столиці» експерт з Росії, керівник групи аналізу країн СНД Центру розвитку Вищої Школи економіки Оксана Осипова.
    Народні депутати від Партії регіонів збирають підписи під зверненням до першого віце-прем'єра Сергія Арбузова з вимогою активізувати співпрацю з Росією та Митним союзом. У документі наголошується, що від того що зв'язки з Росією охололи, найбільше страждає українська галузь машинобудування та усталені коопераційні зв'язки. У коментарях Сергій Ківалов зазначив, що звернення не містить заклику вступати в МС. Автори лише хочуть зрозуміти, чи існує комплексна програма активізації торговельно-економічних відносин з Росією, Білоруссю і Казахстаном.
     
    На думку експерта з Росії, керівника групи аналізу країн СНД Центру розвитку Вищої Школи економіки Оксани Осипової, підписання асоціації з ЄС негативно вплине на економічні відносини України і РФ.
     
    «Я не думаю, що після підписання Угоди про асоціацію відносини між Україною і Росією залишаться на колишньому рівні. Дійсно, є проблеми, пов'язані з рівнем тарифного захисту і досить прозорими кордонами, які існують сьогодні на території країн колишнього Радянського Союзу. Відповідно, в перший час це матиме негативний ефект», - сказала експерт.
     
    Вона зазначила, що акцент української економіки на сільському господарстві також може мати негативний ефект у майбутньому. «Адже по суті країни, що виробляють сільськогосподарську продукцію, не відносяться до сильно розвинених, якщо тільки не брати до уваги ті, які займаються біотехнологіями», - заявила експерт.
     
    Прем'єр-міністр Микола Азаров під час свого нещодавнього виступу в Ялті заявив, що Україна втратила близько 25% товарообігу за період конфронтації з Росією, а це і робочі місця, і наповнення бюджету. Тому скорочення товарообігу – не в інтересах країни.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.