• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сможет ли Украина накормить весь мир
    Опубликовано: 2013-10-24 01:02:51

    Україна впевнено збільшує свою присутність на світовому ринку продовольства. Так, вже цього року країні вдасться вийти на 2 місце в світі за обсягами експорту основних зернових культур — пшениці, ячменю та кукурудзи. Проте плани у сільгоспвиробників більш амбітні — до 2020 року наростити обсяги експорту до 41 млн тонн. Зокрема, планується збільшити обсяги поставок пшениці на 44% та кукурудзи − на 34%. Про це під час IV Українського зернового конгресу повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
    «Україна впевнено посилює свою присутність на світовому ринку продовольства. Більше того, Україна, за прогнозами Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН ФАО й Організації економічного співробітництва та розвитку, має всі передумови і реальні можливості зміцнити свої і без того досить тверді позиції», — наголосив Микола Присяжнюк.
    Також очільник відомства розповів і про перспективи виробництва зернових. Насамперед, аграрії зможуть збирати більші врожаї завдяки зростанню врожайності.
    «Україна має резерви суттєвого нарощування врожайності. І це питання тримає під особистим контролем Президент України Віктор Янукович. Вихід на рівень у 90% від врожайності розвинених країн при збереженні існуючих площ забезпечить додатково до 30 мільйонів тонн виробництва. Це не завдання одного чи декількох років, однак ми знаходимо можливості вдосконалювати державну політику і стимулювати суттєвий подальший приріст», — зазначив пан Присяжнюк.
    Також міністр зазначив, що Україна має використати усі можливості, щоб забезпечити населення світу продуктами харчування.
    «Ми маємо нагодувати світ і при цьому використати ресурси України», — зазначив міністр. — Розвиток зернового сектору, як базового для виробництва сільськогосподарської продукції невблаганно набирає першочергового значення у світі».
    Про це повідомляє УНН.
    Довідка: за попередніми даними Україна в 2013 році експортує 30 млн т зерна, у вересні вже було експортовано 2.3 млн тонн.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.