• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украине прогнозируют упадок почти всех отраслей
    Опубликовано: 2013-10-23 04:31:26

    В українській економіці намітилися кризові тенденції практично в усіх основних галузях. До такого висновку прийшли аналітики агентства Da Vinci, проаналізувавши короткострокові зміни в експорті окремих груп товарів в Україні за 8 місяців 2013 році.
     
    Зокрема, експерти звертають увагу на те, що на основні товари українського експорту, які продемонстрували зростання показників, припадає всього лише 17,8% від загального обсягу. При цьому, аналітики прогнозують негативні тенденції до кінця цього року і надалі. На їхню думку, в першу чергу це пов'язано з торговим конфліктом з країнами Митного союзу, який спричинить зменшення експорту продукції машинобудування, готових продуктів харчування, а також з ситуацією на світових ринках продукції хімічної галузі, яка вже змушує скорочувати, або закривати виробництво в Україні.
     
    Негативним фактором для експорту продукції українського АПК є ситуація в арабському світі, на який Україна робила ставку останні кілька років. "Ситуацію може змінити поглиблення співробітництва з Китаєм у перспективі збільшення експортного потоку в країни MENA", - йдеться в повідомленні аналітиків.
     
    Водночас вони зазначають, що в короткостроковій перспективі українському уряду не вдасться серйозно поліпшити ситуацію. Крім того, експерти песимістично налаштовані щодо швидкого відновлення основних іноземних ринків, на які можуть вийти українські металурги. "Тому вважаємо, що експорт цієї продукції за підсумками року буде також нижчою, ніж у попередньому", - йдеться у звіті. За оцінками аналітиків, ситуація з експортом продукції машинобудування ще більше погіршуватиметься внаслідок торговельної війни з МС.

     

    Источник
     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.