• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Как Украина выйдет на экспорт 50 млн тонн зерна в год
    Опубликовано: 2013-10-23 03:04:46

    В Україні розроблять інвестиційний проект, який допоможе відновити зрошення на 1 мільйоні гектарів земель на півдні України, що дозволить наростити збір зерна до 80 мільйонів тонн, а експорт - до 50 мільйонів.
     
    Про це сьогодні під час робочої поїздки до Херсонської області повідомив перший заступник міністра аграрної політики Іван Бісюк, повідомляє урядова прес-служба.
     
    "Відновлення систем зрошення допоможе наростити врожай зерна в умовах зміни клімату на Півдні", - зазначив Бісюк.
     
    За його словами, на сьогодні найефективніше використовуються зрошувані землі на Херсонщині, де вдалося наростити вал кукурудзи майже вдвічі.
     
    "Загалом же в разі відновлення зрошення Україна зможе наростити вал зерна до 80 мільйонів тонн, а експорт - до 50 мільйонів тонн", - зазначив замміністра.
     
    За його словами, вже почалося обговорення інвестиційного проекту та техніко-економічного обґрунтування відновлення зрошення Головного Каховського та Південно-Кримського каналів.
     
    Як зазначив урядовець, завдяки їх реалізації планується відновити зрошення приблизно на 1 мільйоні гектарів на Півдні.
     
    "Це питання потребує значних інвестицій. Не лише Китай зацікавлений в інвестуванні у зрошення півдня України. І на сьогодні ми працюємо у цьому напрямку з низкою інших країн, які планують збільшити поставки української сільгосппродукції", - сказав Бісюк.
     
    За його словами, Мінагрополітики пропонує закласти для реалізації подібних проектів понад 106 мільйонів гривень у держбюджет на наступний рік.
     
    Як відомо, Україна планує зібрати цьогоріч близько 60 мільйонів тонн зернових. При цьому експортувати планується до 30 мільйонів тонн зерна.
     
    Внутрішні потреби в зерні України становлять близько 28 мільйонів тонн.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.