• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинцы кинулись все скупать
    Опубликовано: 2013-10-22 04:31:45

    Незважаючи на те, що у країнах Європейського Союзу продовжується зниження рівня споживчого попиту, в Україні, навпаки, за другий квартал поточного року рівень споживчого попиту збільшився.

    У першій половині нинішнього року в деяких європейських країнах продовжилася тенденція скорочення як інвестиційного, так і споживчого попиту. Вона була викликана борговими проблемами в ряді країн Єврозони. Саме це негативно позначилося на економічній ситуації в інших країнах-членах ЄС в 2011-2012 роках. Деякі країни відчували звуження зовнішнього попиту, так само як і Україна . Проте ряд факторів допоміг Україні показати більш високі показники , пише ForUm.

    "За попередніми даними Держкомстату України, обсяг реального ВВП у другому кварталі 2013 року (по відношенню до відповідного кварталу 2012 року) скоротився на 1,3 %. Разом з тим, високі темпи зростання споживчого попиту ( на 5,5 % в Україні проти 0,2 % у країнах ЄС -27 за II квартал 2013 року) частково компенсували негативний вплив зовнішніх факторів, і це дозволило Україні , в порівнянні з деякими країнами ЄС , продемонструвати найкращі результати економічного розвитку", - розповів заступник директора департаменту макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку Максим Дуда.

    Так, динаміка ВВП у другому кварталі демонструвала падіння (у відсотковому співвідношенні до аналогічного періоду попереднього року) в Іспанії та Нідерландах на 1,7 %; Італії: - 2,6 %; Португалії: - 2,5 %; Греції: - 3,8%.

    Нагадаємо , що оборот роздрібної торгівлі в Україні в січні- вересні 2013 року виріс на 9,8 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (у порівнянних цінах ) - до 638 100 млн грн , повідомляється на сайті Державної служби статистики України.
    Згідно з повідомленням, найбільше зростання відзначене у Волинській області - на 12,5 %, до 12583 млн грн , у Київській області - на 12,3 %, до 25488 млн грн, у Севастополі та Запорізькій області - на 12,2 % , до 7,7 млрд грн і 27086 млн грн відповідно. Оборот роздрібної торгівлі в Києві в січні - вересні п. р. виріс на 11,3 %, до 82532 млн грн.

    На сьогодні, роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах є найпопулярнішим видом діяльності більшості українських підприємців.

    З початку року в Україні зареєстровано 9639 фізичних осіб- підприємців і 301 юридична особа, які визначили роздрібну торгівлю в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування та напоями основним видом своєї діяльності. У процентному співвідношенні це означає, що більше 6% від загальної кількості суб'єктів господарювання ( 159836 ) зацікавлені в роботі в даній сфері.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.