• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продуктовые рынки очистят от спекулянтов
    Опубликовано: 2013-10-21 06:03:08

    Оптові ринки є оптимальним рішенням як для виробників аграрної продукції, так і для споживачів, які можуть купляти якісну продукцію без штучних націнок перекупників.

    Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, відвідавши оптовий ринок "Столичний", повідомляє прес-служба відомства.

    "На сьогодні є певний ціновий конфлікт споживача та виробника. І ми у міністерстві розуміємо, що споживач має отримувати стабільну ціну, але ми маємо піклуватися і про виробника. Тому що він не може працювати в збиток", - зазначив Присяжнюк.

    За словами міністра, саме таку модель, де і виробник може заробити, і споживач витратить не багато, пропонують на оптових ринках сільгосппродукції, куди не допускають перекупників.

    "Сьогодні одноосібник не може потрапити на центральний чи районний ринок міста, бо всюди присутні перекупники", - зауважив міністр.

    При цьому він додав: "Наше завдання - прибрати цих посередників. І я переконаний, що невдовзі на ринках будуть торгувати лише виробники".

    У планах Присяжнюка також організувати, щоб саме з оптових ринків надходила агропродукція на експорт.

    Міністр додав, що місцева влада також має посприяти доступу виробників до торгівлі на ринках.

    "Бо саме чиновники на місцях повинні докладати максимальних зусиль, щоб забезпечити споживача стабільними цінами", - зауважив міністр.

    Раніше повідомлялось, що Україна за 8 місяців цього року експортувала агропродукції на 10 мільярдів доларів, що становить чверть всього експорту України.

    Також повідомлялось, що за даними Присяжнюка, цьогоріч в Україні зберуть близько 9,4 мільйона тонн овочів, в той час як потреби українців становлять до 7,3 мільйона тонн.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.