• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинских аграриев «запрограммировали» по полной
    Опубликовано: 2013-10-20 06:03:14

    17 жовтня 2013 року Уряд без змін ухвалив Стратегію розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року. Цей документ передбачає вирішення проблем не лише економічного характеру, але й соціального. Так, у Стратегії приділяється велика увага розвитку кооперативного руху та поступовомузростанню доходів сільських жителів. Окрім цього, держава всіляко сприятиме доступу дрібних і середніх сільгоспвиробників до організованого аграрного ринку. 

     

    17 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України була ухвалена Стратегія розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року. Представляв документ, згідно з яким розвиватиметься вітчизняний АПК, Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. 16 жовтня очільник відомства вже встиг презентувати Стратегію Президентові України Віктору Януковичу на засіданні Ради регіонів.

     

    «Прийняття Стратегії дозволить, насамперед, наростити обсяги валового виробництва продукції сільського господарства у 1,3 раза, збільшувати обсяги експорту продукції АПК на 3-4% щороку. А за рахунок впровадження інноваційних технологій, якісного насіння, технічного переоснащення вал зернових становитиме до 80 мільйонів тонн», − зазначив Міністр під час брифінгу в Будинку Уряду.

     

    Ухвалена Стратегія передбачає створення умов для нарощування притоку інвестицій, розвитку племінної та насіннєвої справи, технологічного переоснащення галузі, в тому числі завдяки впровадженню лізингових програм. Також документ передбачає відновлення систем зрошення на Півдні.

     

    Окрім цього, одним із основних завдань Стратегії є сприяння малим і середнім сільгоспвиробникам. Держава надасть аграріям доступ до дешевих фінансових ресурсів, а також допоможе вийти на організований аграрний ринок. Також Уряд всебічно підтримуватиме всі форми кооперації на селі.

     

    «Стратегія, яку без змін ухвалив Уряд, дозволить комплексно підійти до розвитку аграрного сектору. І дуже важливо, що у ній ми врахували не лише економічний аспект, але створили умови для розвитку сільських територій», − підсумував Микола Присяжнюк.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.