• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дефолт в США: украинцам советуют запастись гривной
    Опубликовано: 2013-10-16 01:23:51

    Два дні залишилось у Сполучених Штатів, аби вирішити, що робити зі своїм боргом, який сягнув майже 17 трильйонів доларів. По це повiдомляє Elcomart.ua

    Позичати більше американцям не дозволяє закон. Та от як його змінити, у США й досі не вирішили. Якщо цього не зроблять до 17 жовтня, найпотужніша економіка світу збанкрутує. А з нею завалиться й долар, вважає український економіст Олександр Охрименко.

    «Якщо дійсно відбудеться дефолт, то курс долар-гривня буде менше 4-х гривень. Це двократне падіння і це така реальна ситуація», - каже президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

    А тому економіст радить краще запасатися гривнями, замість американської валюти.

    Дефолт може вдарити й по українських металургах, адже у світі різко впаде попит на чавун, труби та сталь. Непереливки доведеться і нашій хімічній галузі.

    Через американські проблеми в магазинах можуть подорожчати автомобілі та побутова техніка.

    Утім, такий апокаліптичний сценарій – малоймовірний, запевняє директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

    Боргові проблеми виникали у США вже не раз, і він упевнений – дефолту американська влада не допустить.

    «Навряд чи США дійдуть до точки оголошення реального дефолту. Швидше їм доведеться оголосити технічний дефолт, і після технічного дефолту буде якийсь період часу від 2-х до 8-ми тижнів, щоб США ввійшли в нормальний стан», - каже виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко.

    Замість боятися американського дефолту, Україна має стати менш залежною від світових потрясінь.

    А для цього потрібні реформи, вважають у Київській школі економіки. Адже ми продаємо сировину, ціни на яку падають, щойно починається найменша криза.

    Ми маємо всі можливості виробляти високотехнологічну продукцію, але для цього треба здобути довіру інвесторів.

    «Люди живуть в дуже короткостроковій перспективі, тому і виробництво, можливо, в такому напрямку працює, щоб отримати прибуток якнайшвидше. Для того, щоб інвестори прийшли, вони мають бути впевнені, що вони можуть працювати на цьому ринку багато часу, і що ситуація не зміниться зі зміною уряду», - каже старший науковий співробітник Київської школи економіки Олена Бесєдіна.

    І саме тоді ми зможемо менше хвилюватися через американські проблеми.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.