• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Налоги могут передумать понижать
    Опубликовано: 2013-10-15 23:43:50

    Про це заявив в інтерв'ю агентству «Reuters» глава глава Міндоходів Олександр Клименко.
    Згідно з Податковим кодексом з 1 січня 2014 року знижується ставка податку на додану вартість до 17% з нинішніх 20% і податку на прибуток до 16% з нинішніх 19%.
    «Зараз ми перебуваємо в дискусії з цього питання. Якщо залишити так, як є, то зниження надходжень за цими статтями неминуче... близько 25 млрд грн (3,1 млрд дол.)», - сказав міністр.
    За його словами, дохід з цих податків зазвичай становить близько двох третин від загального доходу державного бюджету України, тобто очікуваний збиток еквівалентний приблизно 7% від загального обсягу доходів бюджету в цьому році.
    Разом з тим, Клименко зазначив, що це питання опрацьовується не тільки на рівні уряду, а й за безпосередньої участі бізнесу, а також із залученням експертів МВФ.
    Міністр також сказав, що уряд працює над пошуком додаткових джерел надходжень до бюджету. Зокрема, він очікує, що закон про трансфертне ціноутворення, який почав діяти минулого місяця і спрямований проти компаній, які приховують частину прибутку за допомогою зарубіжних підрозділів, дасть бюджету додаткові 20 млрд грн.
    Клименко також відзначив, що заборона розрахунків готівкою понад 150 тис. грн дозволить більш ретельно контролювати власність і автомобільний ринок, де раніше люди часто занижували вартість операцій для зменшення податку. Тепер платежі можуть здійснюватися лише через банківський рахунок.
    «Виведення економіки з тіні – це той шлях, який ми збираємося пройти разом», - сказав Клименко.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.