• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине станет легче вести бизнес
    Опубликовано: 2013-10-11 03:01:31

    8 жовтня Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №2054а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків". Прийняті зміни, дозволять полегшити ведення бізнесу в Україні.

     

    Вже з початку наступного року свідоцтво платника ПДВ може замінитися випискою з відкритого реєстру, до якого всі платники матимуть вільний і безкоштовний доступ. Відповідні дані про платника ПДВ будуть оприлюднюватися на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України. Певні спрощення передбачені і для інших категорій платників. Так, кожен підприємець, який не сплачує ПДВ, отримає право бути платником єдиного податку відразу після реєстрації.

     


    Обов'язок платника інформувати контролюючі органи про зміни у своїх даних буде скасовано – державні установи самостійно братимуть потрібні відомості в Єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.  Банки інформуватимуть органи доходів і зборів про відкриття рахунків платників протягом одного дня, а не трьох, як зараз. У такий же термін Міністерство  братиме рахунки на облік. Підприємцям також буде надана можливість повідомляти про всі об'єкти оподаткування за місцем основної реєстрації, а не за місцем знаходження кожного з них, як це передбачене діючим законодавством.

     

    gazeta.ua
     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.