• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нацбанк готовит украинцев к девальвации гривны
    Опубликовано: 2013-10-10 23:47:05

    Фінансова система України характеризується колосальним дефіцитом іноземної валюти. Тиск на гривню посилюється через сплеск сезонної активності на валютному ринку, значні закупки імпортних енергоносіїв та витік капіталу із України.

    Вже до кінця року відбудеться девальвація гривні до 8,5 грн . / USD. вважає Олександр Сугоняко, президент Асоціації українських банків.

    "Щодо курсових перспектив можна сказати , що , швидше за все , до кінця року відбудеться девальвація гривні до 8,5 грн . / USD. Принаймні , виглядає так , що НБУ готує громадськість саме до такого сценарію " , - відзначає він.

    При цьому в Нацбанку відмовляються давати прогнози щодо курсу гривні до долара на наступний рік , посилаючись на те , що Рада НБУ ще не затвердила Основи грошово-кредитної політики на 2014 р., оскільки не має в своєму розпорядженні урядовими прогнозами макроекономічних показників.

    Раніше Незалежна асоціація українських банків висловлювала надію на те , що до кінця поточного року курс гривні до долара не опуститься нижче 8,5 грн . / USD.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.