• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Что происходит с гривной
    Опубликовано: 2013-10-09 23:18:46

    Експерт Центру східних досліджень (Польща) Аркадіуш Сарна вважає об’єктивною тенденцію збільшення гривневих вкладів на рахунках українських банків та в цілому збільшення обсягів депозитних ресурсів. В ексклюзивному коментарі каналу БТБ експерт зазначив, що це свідчить про зростання довіри населення до національної валюти та банківської системи, яка з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС стане ще міцнішою.
    Він назвав зростання депозитів однозначно позитивним для економіки, - повідомили JeyNews у прес-службі телеканалу БТБ.

    «Що стосується структури цих депозитів і того, що найбільше зростають депозити гривневі, - з одного боку, можна вважати ознакою великої довіри населення, компаній до національної валюти, а, з іншого, потрібно пам'ятати про заходи , які вживає уряд, Національний банк, щоб стимулювати гривневі депозити. …

    Нацбанк підняв рівень щодо обов'язкового резервування коштів в іноземній валюті для банків, що стимулює банки до того , щоб знижувати процентні ставки за валютними депозитами . Ця тенденція теж, можна сказати, відображена в статистиці як кроки, що вживаються, аби стимулювати дедоларизацію економіки , і що саме по собі є позитивним явищем», - зазначив експерт.

    Він вважає успішною політику Нацбанку в напрямку дедоларизації економіки.

    «Просто є об'єктивні причини для того , щоб люди несли гроші на депозити в національній валюті , які здаються зараз більш конкурентними для валютних . Статистика показує позитив, але з іншого боку , витоки цієї поведінки можна знайти в політиці Національного банку , політиці влади , які стимулюють дедоларизацію економіки», - заявив економіст .

    Експерт переконаний, що з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС довіра до банківського сектора України зросте ще більше.

    «Я очікую , що наприкінці року економіка запрацює більш швидкими темпами , ніж в останні місяці , і це буде теж стимулювати населення , економіку . Бізнес буде проявляти більше оптимізму. І це буде більш позитивно відбиватися на фінансовій статистиці», - прогнозує Сарна.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.