• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начисление пенсий теперь будет происходить по новым правилам
    Опубликовано: 2013-10-08 08:23:33

    В Україні набув чинності закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо призначення та індексації пенсії".

    Так стало відомо, з липня 2013 року особи, які перебувають у відпустці по вагітності та пологах і отримують допомогу по вагітності та пологах, будуть застрахованими особами, отже ця відпустка не буде зараховуватися до страхового стажу при призначенні пенсії.

    Крім того, діти, які досягли 18-річного віку (якщо вони навчаються на денній формі навчання) зможуть отримувати пенсію в зв’язку із втратою годувальника в періоди перерви в навчанні, але за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців.

    Вступає в силу змінений механізм щорічного перерахунку призначених пенсій з 1 березня кожного року. Порядок проведення такого перерахунку, як і раніше буде визначатися у межах бюджету Пенсійного фонду за рішенням Кабінету міністрів України.

    Раніше право на перерахунок пенсій визначалося в залежності від того, на скільки у попередньому році зріс розмір пенсії особи, то у зв`язку із змінами, це не буде мати значення. Перерахунку фактично підлягають всі пенсії.

    При цьому заробітна плата, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, буде підвищуватися на коефіцієнт, що відповідає не менш як 20% зростання показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком. Кожному пенсіонеру гарантується підвищення заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, на коефіцієнт не менш зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.

    Законом пенсіонеру надана можливість при визначенні зарплати для обчислення пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, у першу чергу виключити періоди отримання допомоги по безробіттю (за ці періоди враховується мінімальна зарплата) незалежно від їх періодичності.

    Також вдосконалено механізм визначення середньомісячного коефіцієнта зарплати особи у разі, коли є неповний місяць страхового стажу (місяці, в яких заробіток менше мінімальної заробітної плати). Це дозволить збільшити розмір пенсії.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.