• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нацбанк будет конвертировать валютные депозиты в гривну
    Опубликовано: 2013-10-07 04:33:47

    Керівництво Національного банку України шукає шляхів унікнення девальвації нціональної валюти й можливого дефолту за зовнішніми зобов`язаннями, одним з яких є вилучення валюти в населення.
    Вже давно ведуться розмови про оподаткування валютообмінних операцій  за ставкою 10 %. Введення вимоги 100 % продажу валютної виручки всіма експортерами. За умови дострокового повернення депозитів населенню сума конертуватиметься в гривні за курсом НБУ, а в строк - за курсом банку. При цьому повернення валютних депозитів населення розглядається не грошима, а казначейськими векселями .

    Страшно? А це всього лише частина можливих варіантів, що розглядаються в НБУ за участю представників найбільших банків.

    Як стало відомо, банкіри вважають таке зазіхання на вклади звичайних українців свавіллям, але чиновників наразі менш за все хвилює, чи мають вони право зазіхати на власність громадян.

    Головне, що для запуску окремих механізмів не потрібно рішення Верховної Ради України, а достатньо постанови Нацбанку, що почне діяти миттєво.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.