• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмин прогнозирует подорожание доллара
    Опубликовано: 2013-10-07 00:38:14

    Уряд закладає на 2014 рік прогноз курсу долара 8,3-8,4 із зростанням у другому півріччі до 8,5. Такий прогноз є «песимістичним» і не означає, що курс долара буде саме таким, заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук.
     
    «В середньому по року вийшло 8,50. І знову ж таки це курс не для обмінних пунктів, а для того, щоб була можливість фінансувати», – сказала Пахачук.
     
     
    За її словами, уряд традиційно при розрахунку держбюджету закладає песимістичний прогноз курсу. Це робиться для того, щоб переконати інвесторів у безпеці придбання державних цінних паперів, однак не означає, що курс буде саме таким.
     
     
    «У бюджеті наступного року ми закладаємо знову певний резерв для того, щоб інвестор, який купує наші зобов'язання, був повністю впевнений, що країна розуміє, що вона робить, якщо курс змінюється. Тому ці показники не означають, що завтра курс повинен стати таким. Середній по році він може бути в одну або іншу сторону. При цьому ми заклали всі асигнування, які покриють всі зобов'язання, які з запозичень», – сказала Галина Пахачук.

     

    Источник 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.