• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине введут новый налог
    Опубликовано: 2013-10-05 03:01:18

    Уряд України шукає додаткові кошти для збільшення бюджету. Міністерство доходів і зборів має намір в структурі податку на розкіш вести тривідсотковий податок на внески в капітал товариств , цінних паперів і корпоративних прав на суму , яка перевищує 1 мільйон гривень. Глава Міндоходов Олександр Клименко заявляє , що таким чином вдасться досягти соціальної справедливості , проте представники бізнесу висловлюють побоювання , що додатковий податок зробить невигідним інвестування в економіку держави . Під додаткове оподаткування можуть потрапити фізичні та юридичні особи , як резиденти , так і нерезиденти, які володіють в Україні корпоративними правилами , цінними паперами , а також внесками до статутних капіталів господарюючих товариств.

     

    Зокрема , маються на увазі публічні та приватні акціонерні товариства , повні , командитні товариства, що мають обмежену і додаткову відповідальність . Власники таких активів на суму більше 1 тис. мінімальних зарплат ( 1,147 мільйона гривень) або беруть участь в капіталі на аналогічну суму повинні будуть щороку платити податок до бюджету держави у розмірі 3 відсотків від оціночної вартості таких активів . Необхідність введення такої ініціативи в міністерстві пояснили соціальною справедливістю . За словами міністра доходів і зборів Олександра Клименка , люди , які декларують внески до статутного фонду , але не показують свої джерела доходу — це питання, яке потребує особливої ​​уваги. При порівнянні бази даних засновників фізосіб і їх внесків із задекларованими ними доходами , само собою , виникають питання . Разом з тим , Клименко не зміг назвати, яким очікується розмір надходжень до бюджету від нового податку. Він тільки додав , що сьогодні мова йде про принципи , а не про те , що хтось щось зробить і отримає за це мільйон .

     

    Якщо будуть прийняті поправки до Податкового кодексу , новий податок стане третім , який стягується з операцій з фінансовими інструментами. На сьогоднішній день у разі отримання прибутку від угод з ними юридичні особи повинні платити 10 відсотків , фізичні особи сплачують податок на доходи розміром від 15 до 17 відсотків. З 1 січня почав діяти акцизний збір у розмірі 1,5 відсотка від суми угоди за межами фондової біржі.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.