• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинцев не будут заставлять больше работать
    Опубликовано: 2013-10-04 07:04:14

    3 жовтня народний депутат України Олександр Стоян заявив, що спекуляції на тему збільшення робочого часу не відповідають дійсності.

    Про це Стоян заявив на презентації нового Трудового кодексу, він же є й співавтором проекту.

    «Ніде немає тої дурниці, яка підкидається і провокується, що начебто збільшений робочий час. Ми залишили норму ‒ 40 годин на тиждень, 8-годинний робочий день при 5-денному тижні», ‒ сказав нардеп.

    За його словами, якщо людина перепрацювала, то має отримати грошову компенсацію, робота у нічний час оплачується у підвищеному розмірі.

    «Якщо людина перепрацювала з вини роботодавця більше 120 годин, він повинен заплатити у потрійному розмірі», ‒ пояснив Стоян.

    Нардеп повідомив, що у новому кодексі залишилась важливі норми: обов’язковість ведення трудових книжок, підписання контракту роботодавця з робітником, розірвання трудового договору за ініціативи роботодавця можливе лише за згодою профспілки.

    У новому варіанті кодексу також зафіксовано, що роботодавець у разі страйку не може звільнити людей.

    «У процесі колективного спору, включаючи проведення страйку, забороняється звільнення за ініціативи роботодавця працівників у зв’язку з їх участю в страйку, він також не може закрити підприємство», ‒ пояснив Стоян.

    Якщо підприємство закривається, то роботодавець зобов’язаний розрахуватись із людьми, якщо воно перепрофілюється ‒ взяти на роботу у першу чергу тих людей, які працювали до нового власника. Тобто, у кодексі прописано багато захисних функцій, які дають можливість нормально працювати, запевнив депутат.

    За його словами, Трудовий кодекс уже опрацьовано, враховано максимально всі пропозиції роботодавців.

    «І на цьому етапі кодекс повністю готовий до прийняття», ‒ наголосив Стоян.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.