• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кто в Украине откладывает больше всего денег
    Опубликовано: 2013-10-04 00:02:19

    За даними державної служби статистики, середньомісячна зарплата по країні в серпні склала 3304 грн., що на 10,1% більше, ніж у січні. При цьому в 16 регіонах країни, а також у містах Київ та Севастополь зростання зарплат за вказаний період перевищило середній показник по країні. Найвища зарплата – у Дніпропетровській (3373 грн.), Донецькій (3820 грн.), Луганській (3406 грн.) Та Київській (3335 грн.) областях, а також в столиці, де середня зарплата (5035 грн.) майже на 52% перевищує середній показник по країні, повідомляють у прес-службі Незалежної асоціації банків України (НАБУ).

    Позитивна динаміка офіційних доходів, зміцнення довіри населення до банківської системи в сукупності із заходами НБУ і НАБУ з підвищення рівня фінансової грамотності позитивно вплинули на динаміку обсягу вкладів клієнтів. Громадяни стали активніше планувати свої витрати і заощаджувати гроші. У середньому по країні обсяг депозитів населення на рахунках у банківських установах з початку року збільшився на 14,5%. При цьому у 8 регіонах (Волинській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській та Чернігівській областях, а також у столичному регіоні) зростання склало 15 і більше відсотків.
    Найбільший внесок у депозитну базу банківської системи вносить столичний регіон (Київ та Київська область) – його частка в загальному обсязі коштів населення на рахунках у банківських установах склала 34%, а обсяг банківських депозитів у розрахунку на одного жителя на початок вересня 2013 перевищував 31 тис. грн.
    Загальна частка 4 промислово-розвинених регіонів (Дніпропетровської, Донецької, Одеської та Харківської областей) в депозитній базі становить 29%. Обсяг банківських депозитів у розрахунку на одного жителя в цих регіонах становить 11,1 тис. грн., 9,5 тис. грн., 9,4 тис. грн. та 8 тис. грн. відповідно. У Запорізькій та Львівській областях на 1 жителя в середньому також припадає приблизно 8 тис. грн. банківських депозитів.

    Найменш схильні тримати свої заощадження в банках жителі Закарпатської області (3 тис. грн.). Низький цей показник у Кіровоградській області (3,9 тис. грн.), Рівненській та Житомирській областях (4,1 тис. грн.), а також у Тернопільській області (4,2 тис. грн.), де порівняно низький і рівень офіційних доходів.
    На думку НАБУ, в умовах невизначеності на міжнародних фінансових ринках, вклади населення мають стати для банків основним джерелом фондування. У цих обставинах, банкам необхідно приділяти більшу увагу роботі з підвищення рівня фінансової обізнаності населення регіонів і зміцненню його довіри до банківських установ.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.