• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина прочувствует бюджетный кризис США через 2 недели
    Опубликовано: 2013-10-03 08:23:46

    У Сполучених Штатах пережили перший день без уряду. Приблизно 800 тисяч чиновників , серед яких 2 / 3 є персоналом Білого дому , а також безліч простих людей відправилися у відпустки за свій рахунок. Причина ситуації, що склалася , в тому , що очолювані Бараком Обамою демократи не змогли досягти домовленості з республіканцями , які тримають під контролем Конгрес . Каменем спотикання стали вимоги республіканців пустити під ніж головну передвиборчу обіцянку президента , програму медичного страхування , чого Обама допустити ніяк не може. Правда , криза в бюджеті — це ще не так серйозно , справжні проблеми почнуться , якщо до 17 жовтня конгресменам не вдасться схвалити підвищення планки держборгу.

    Тоді США доведеться оголосити про дефолт , який може обернутися драматичними наслідками , причому для всього світу. Мало хто вірить в те , що дефолт дійсно імовірний. В принципі , американським політикам вже не раз вдавалося домовитися. Адже ні республіканці , ні демократи не бачать сенсу в тому , щоб американські облігації держпозики (за рахунок яких США зараз закривають діру в бюджеті ) перетворилися на сміття. Але й у банкрутство банку Lehman Brothers , з якого почалася світова фінансова криза 2008 року , теж мало хто вірив. Перші наслідки кризи почнуть проявляти себе в тому випадку , якщо криза буде тривати більше трьох днів. І тільки через два тижні почнуться справжні проблеми. Кожен тиждень без бюджету коштуватиме країні 10 мільярдів доларів. Близько 2,5 мільйона американців похилого віку ризикують і зовсім залишитися без фудстемпів — допомог на продукти харчування.

    Скоротяться виплати компенсацій , пенсій і посібників для ветеранів , будуть урізані програми підтримки здоров’я матерів і дітей , а сотні тисяч робітників і службовців вже пішли у неоплачувану відпустку. Експерти вважають , що затяжна політична криза в США та істерія , що нагнітається щодо прогнозів про дефолт , чинитиме тиск на долар. Так , в Україні курс безготівкового євро вже подорожчав на 4-5 копійок. У тому випадку , якщо американський президент зможе досягти компромісу з Конгресом , курс євровалюти в Україні не підніметься вище позначки 11,5 гривні за євро. Однак якщо американська криза затягнеться , один євро коштуватиме 12 гривень.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.