• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У украинских банков новые проблемы
    Опубликовано: 2013-09-27 08:01:07

    В зв’язку із напруженою ситуацією у фінансовій системі України, іноземні рейтингові агентства стали ще менше довіряти, як в цілому державним фінансам, так і кредитним установам.

    Комерційні банки в Україні функціонують в умовах високо ризикового макроекономічного середовища. Фінансові установи потерпають від примусу до вкладення в борги Уряду, вимивання валютної депозитної бази, високого розміру проблемної заборгованості та політики Нацбанку щодо обмеження гривневої ліквідності. В таких умовах стабільність функціонування комерційних банків знаходиться під загрозою, оскільки борги Уряду котрі накопичили кредитні установи прирівнюються до «сміттєвих» папірців, а національна економіка буде продовжувати скорочуватися, що загострить проблему із поверненням кредитів. Крім того, може посилитись неповернення валютних кредитів через девальвацію гривні.

    В зв’язку із цим, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги зобов'язань, депозитів, а також рейтинги за національною шкалою (NSR) 11 українських банків і лізингової компанії, тобто фактично всієї банківської системи України.

    Як повідомляється в прес-релізі агентства йдеться про ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Райффайзен Банку Аваль, дочірній банк Ощадбанку Росії, Промінвестбанк, Перший український міжнародний банк (ПУМБ), ОТП Банк, банк "Південний", банк "Кредит Дніпро" і Укрінбанк, VAB Банку і банку "Фінанси і кредит", а також компанії Райффайзен Лізинг Аваль.

    Зазначені рейтингові дії були зроблені у зв'язку з аналогічним зниженням рейтингу єврооблігацій України на минулому тижні.

    Агентство , крім того , знизило базову оцінку кредитоспроможності ( BCA ) 10 із зазначених банків .

    Як повідомлялося , Moody's 21 вересня знизило рейтинг єврооблігацій України до " Саа1 " з "B3 " і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження.

    Агентство пояснює таке рішення зростаючим занепокоєнням щодо зовнішньої ліквідності країни , невизначеністю переговорів з Міжнародним валютним фондом ( МВФ) і погіршенням відносин з Росією.

    Moody's також вказало , що при перегляді рейтингу воно буде враховувати динаміку валютних резервів , статус переговорів з МВФ і результат саміту у Вільнюсі , а також реакцію Росії на нього.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.