• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озимий ріпак та засоби підвищення його врожайності
    Опубликовано: 2013-09-24 10:39:31

    Ріпак – є культурою стародавньою, відомою близько 4 тисячоліть до нашої ери. Ріпак відноситься до групи середземноморських видів. З 1836 р. ріпак вирощується в Україні. Існує дві його форми: ярий і озимий. У ріпаку прийнято виділяти певні фази розвитку. Спочатку відбувається проростання насіння, далі сходи, потім з`являються перші справжні листочки, наступним йде стеблування, після чого формуються спочатку суцвіття, а за ними плоди, остання стадія – дозрівання плодів.

    Щодо насіння ріпаку, то воно дрібне і має округлу форму, за кольоровою гамою може бути чорним, сіро-чорним, або червоно-коричневим. Маса тисячі насінин становить 3-6 г. Одна рослина здатна формувати близько 500 шт. насінин. Купити насіння  ріпаку озимого пропонують багато компаній, але до вибору посівного матеріалу треба підходити дуже ретельно, бо від цього безпосередньо буде залежати ваш врожай.

    Ріпак є рослиною холодостійкою. Коли температура повітря сягає +10 градусів, починається проростання насіння, сходи здатні витримувати зниження температури до –50 градусів. Коли ж ріпак цвіте і дозріває, то потребує світла і тепла.

    Насіння озимого ріпаку на сайті компанії Імперія Агро

    Ґрунт для ріпаку повинен бути високо родючим. На підвищення врожайності ріпаку позитивно впливають сівозміни, вони сприяють зменшенню уражень рослин хворобами, а також ураження їх шкідливими організмами. Необхідною умовою для одержання гарного врожаю є ретельна підготовка ґрунту, так як ріпак, це дрібнонасінна культура.

    Для прискорення дозрівання врожаю, покращення його якості і полегшення машинного збирання, використовуються десиканти. Купити десиканти та інші засоби захисту рослин можна навіть просто скориставшись мережею інтернет.

    Розглянемо механізми дії основних десикантів на основі популярних різновидів.

    Дикват

    Дикват є контактним десикантом, дія якого спрямована на підсушення рослин перед збиранням врожаю, а також для часткового знищення бур`янів. Також Дикват націлений на вирішення проблем з нерівномірним розподілом насіння та його повільним дозріванням. Перевагами даного препарату є висока швидкість дії, зниження вологості насіння,можливість збору культури в більш ранні строки і за будь-яких погодних умов.

    Реглон Супер

    Даний десикант забезпечує швидке і рівномірне дозрівання, є найбільш швидкодіючим із усіх десикантів, знижує витрати на сушіння.

    Регістан

    Дія Регістану спрямована на рівномірне дозрівання рослин, зупинку розвитку захворювань рослин, не впливає на якість насіння.

    Гарного врожаю та приємних вражень!

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.