• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подскочат ли пенсии с 1 декабря
    Опубликовано: 2013-09-22 07:02:02

    Відповідно до ч. 2 ст. 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р., яка передбачає, що середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за минулий рік зросла, то обов’язково здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій із застосуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, підвищеної на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком, але не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.

    У ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» від 06.12.2012 р. зазначено, що у 2013 році розмір мінімальної заробітної плати буде дорівнювати: у місячному розмірі: з 1 січня – 1147 гривень, з 1 ня – 1218 гривень; у погодинному розмірі: з 1 січня – 6,88 гривні, з 1 ня – 7,3 гривні. Тобто підвищення пенсійних виплат буде здійснено у ні поточного року.

    Розмір та порядок такого підвищення пенсії визначаються у межах бюджету Пенсійного фонду за рішенням Кабінету Міністрів України.

    У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір пенсії підвищується, але не всім – крім пенсіонерів, які працюють. 2013 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено у розмірі з 1 січня – 1108 гривень, з 1 ня – 1176 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення: дітей віком до 6 років: з 1 січня – 972 гривні, з 1 ня – 1032 гривні; дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня – 1210 гривень, з 1 ня – 1286 гривень; працездатних осіб: з 1 січня – 1147 гривень, з 1 ня – 1218 гривень; осіб, які втратили працездатність: з 1 січня – 894 гривні, з 1 ня – 949 гривень.

    Перерахунок пенсії, у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму, проводиться з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму. Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов'язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування), після звільнення з роботи або припинення такої діяльності пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, який встановлений на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.