• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Какую колбасу едят украинцы
    Опубликовано: 2013-09-13 00:12:24

    В україських ковбасах свинину замінюють курятиною. Про це під час прес-конференції заявила керівник експертно-аналітичного відділу науково-дослідного Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій. За словами експерта, Центр дослідив 10 марок української ковбаси і оцінив якість продуктів по п'ятибальній шкалі. "Щодо смаженої "домашньої" і "української" ковбаси, то оцінку "відмінно" отримали марки "Родинна ковбаска" і "Ятрань", оцінки "добре" - "Алан", "Глобіно", "Ковбасхарчопром" і "Тульчин", "погано" отримали ковбаси "Роганський м'ясокомбінат" і "Щирий кум". Окрім того, що ця ковбаса не відповідала стандартам по жирності, вона містила курятину, яка не зазначається у складі. Марки "Новус" і "Твін" були відмічені оцінкою "дуже погано" через проблеми по мікробіології", - зазначила Кільдій.

     

    Крім того, експерти окремо дослідили якість "Московської" ковбаси. "Стосовно "Московської" варено-копченої ковбаси - вся вона була вищого сорту по ДСТУ, окрім одного доволі дивного виробника "Роганський м'ясокомбінат", який примудрився на одну палку ковбаси приклеїти одразу дві етикетки, які протирічать одна іншій. На одній етикетці зазначалося, що ковбаса зроблена по ДСТУ, на іншій – ТУ", - зазначила Кільдій. Вона також повідомила, що, з точки зору мікробіології, уся протестована ковбаса виявилася безпечною, не було знайдено крохмалу, сої та ГМО. Водночас, у ковбасах "Obkomovskaya" і "М'ясна гільдія" фахівці виявили незадекларовану курятину. Наємо, раніше експерти назвали найнебезпечніші ковбасні вироби. До них належать копчені ковбаси та сосиски другого і першого ґатунків.

     

    Источник
     

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.