• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гривна скоро уйдет в свободное плавание
    Опубликовано: 2013-09-10 23:19:35

    Ресурси Національного банку України продовжують виснажуватися, на що вказує відсутність НБУ на міжбанківському валютному ринку, в умовах коли гривня продовжує знаходитись під тиском.

    У серпні Національний банк України, другий місяць поспіль, утримався від участі в торгах на внутрішньому валютному міжбанківському ринку, не проводячи операцій ні купівлі валюти, ні її продажу.

    Як повідомляється на веб-сайті НБУ у вівторок, загальна покупка валюти на міжбанку центральним банком у січні-серпні скоротилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 2,7 рази - до $ 1,115 млрд, а продаж - в 3,1 рази, до $ 1,639 млрд.

    В результаті, негативне сальдо операцій НБУ на міжбанку за вісім місяців зменшилося в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в чотири рази - до $ 524,3 млн.

    За даними НБУ, загальний обсяг торгів безготівковою валютою на міжбанку в серпні склав $ 52,081 млрд, скоротившись в порівнянні з липнем-2013 на 2,6%, але збільшившись щодо серпня-2012 на 10%.

    Сукупний обсяг торгів безготівковою валютою на міжбанку в січні-серпні поточного року збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 20,9% - до $ 352,952 млрд.

    Тим не менше, вже цієї осені гривні належить піти в круте піке на міжбанку, прогнозують аналітики HSBC Bank Великобританії. Згідно з прогнозом фінансистів, курс національної валюти в жовтні-ні 2013 року опуститься до 8,60 гривні за долар, а в третьому кварталі 2014 гривня знизиться до 8,80, а в четвертому кварталі - до 8,90 гривні за долар.

    Слова британських банкірів підтверджує і нинішня динаміка на валютному ринку. Національна валюта вже котрий день поспіль здає свої позиції долару і євро - в обмінниках долар продають в середньому за 8,18 грн, а за євро просять 10,80 грн.

    Ekonomist

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.