• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гривне пророчат резкий обвал
    Опубликовано: 2013-09-09 06:02:38

    Між тим, експерти вважають, що врятувати ситуацію може новий кредит МВФ та зниження ціни на російський газ, однак Україна поки не з особливим успіхом рухається в цьому напрямку.

    Міжнародні аналітики прогнозують падіння курсу гривні восени. На їхню думку, девальвацію спровокує різке погіршення економічної ситуації в країні.

    На додачу до всього золотовалютний резерв знаходиться на критичній межі - $ 22,7 млрд - і незабаром не зможе покрити обсяг тримісячного імпорту, пишуть «Вести».

    Аналітики S&P вважають, що до кінця року девальвація гривні по відношенню до долара становитиме 9 гривень, а згідно з прогнозами МВФ - 8,3-8,5 гривень.

    У той же час президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко заявляє, що обвалу гривні не буде. І максимальне зниження курсу гривні може скласти 8,3 гривні за долар (зараз 8,09). Національна валюта, за його словами, може і зовсім подочати до 7 грн/$ у разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

    «Підписання угоди про асоціацію з ЄС призведе до істотного зростання зарубіжних інвестицій в Україну, - зазначив Охріменко, - як наслідок, приплив валюти буде в кілька разів перевищувати поточні інвестиції із-за кордону. Це в першу чергу позначиться на можливості для українських банків із зарубіжними власниками залучати валютні кредити з ЄС. Крім того, великі українські компанії, які передусім належать нашим олігархам, матимуть можливість отримувати кредити в західноєвропейських банках».

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.