• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У украинцев заберут часть валюты
    Опубликовано: 2013-09-06 23:32:15

    В Україні таки відсутня стабільність валютного ринку, що підтверджують нещодавні заяви представників НБУ, що цілком логічно на фоні постійного скорочення офіційних резервних активів та недоотримання частини експортної валютної виручки через її виведення крупним бізнесом в офшори.

    Так, Національний банк не виключає введення в Україні податку на обмін валюти в поточному році. Про це заявив директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новіков на брифінгу в четвер.

    "Я можу сказати , що в плані дій Президента на 2013 рік взагалі передбачено захід щодо введення податку на обмін валюти. Там розробники - це Міністерство доходів і зараз вони опрацьовують цей законопроект і готуються представити його міністерствам і відомствам" , - сказав В. Новіков.

    За його словами, НБУ також бере участь у розробці цього законопроекту.

    "Подивимося, що буде на виході через деякий час" , - зазначив представник НБУ.

    Як повідомлялося раніше, в Україні ведеться робота з підготовки законопроекту про обкладення 10% збором до Пенсійного фонду готівкових валютообмінних операцій. Цю норму пропонують ввести з 1 січня.

    Нагадаємо, 18 березня Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України до квітня розробити і подати на розгляд Верховної Ради законопроект про введення збору на обов'язкове пенсійне страхування при купівлі валюти суб'єктами господарської діяльності за безготівковий розрахунок.

     

    BIN

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.