• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Из-за невыполнения требований Европы, Украина снова осталась без денег
    Опубликовано: 2013-09-05 23:52:29

    Україна через нездатність виконати вимоги ЄС не змогла отримати 170 млн євро прямої бюджетної підтримки – кошти замоено ще 2011 року. Натомість Молдова, Грузія та Вірменія отримали торік додаткове фінансування від ЄС.

    Про це свідчать результати дослідження “Індекс європейської інтеграції країн Східного Партнерства 2013”.

    Так, Молдова, описуючи показники своєї країни, зауважила, що цього року можна спостерігати уповільнення законодавчої роботи, що пояснюється насамперед активними зусиллями з впровадження вже прийнятого законодавства. Але оскільки інституційна спроможність Молдови все ще є досить слабкою, то, за словами представника Інституту світової політики “Viitorul” Леоніда Літри, під час імплементації виникло досить багато проблем.

    Крім того, Молдова цьогоріч отримала додаткові 228 млн євро від Євросоюзу. Таке рішення Леонід Літра вважає досягненням та доказом визнання Євросоюзом зусиль Молдови у впровадженні реформ. Що ж до негативних трендів, то Л. Літра відзначив політичну кризу, яка продемонструвала, що демократичні практики в державі все ще не є консолідованими.

    Індекс європейської інтеграції країн Східного Партнерства – щорічне комплексне дослідження, яке дає загальну картину того, наскільки шість країн Східного Партнерства (Україна, Молдова, Білорусь, Грузія, Вірменія, Азербайджан) наближаються до стандартів Євросоюзу.

    Відповідне дослідження здійснила група з понад 50 експертів з усіх країн Східного Партнерства та ЄС. Результати Індексу-2012 та Індексу-2013 є порівнюваними: вони показують не лише стан справ, а й те, як змінилася ситуація в кожній країні.

    Наємо, у ні 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки, у яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту, за умови, якщо Україна досягне поступу у трьох галузях: відповідності міжнародним стандартам минулорічних парламентських виборів і подальших дій за їхніми результатами, поступу України в подоланні вибіркового правосуддя, відвернення його на майбутнє і втілення реформ, які сторони визначили спільно в порядку денному підготовки до асоціації.

    В останньому звіті експертного моніторингу "Асоціація з ЄС: як Україна виконує умови підписання угоди" значилось, що Україна не досягла відчутного прогресу зі жодного з 11 критеріїв ЄС.


    Джерело:
    ZAXID

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.