• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинский бизнес массово фиксирует спад прибыли и прячется в «тень»
    Опубликовано: 2013-08-25 06:02:32

    Українська економіка у 2013 році показує значне скорочення. Підприємства демонструють майже 4-кратне падіння прибутків. З іншої сторони, статистичні дані щодо зменшення прибутків також вказують на збільшення обсягів тіньової економіки, що є наслідком зростання податкового навантаження на бізнес.

    Так, у першому півріччі українські підприємства отримали 7,639 млрд грн прибутку до оподаткування. Це в 3,8 рази нижче за показник за аналогічний період минулого року. Тоді вони отримали 29,2 млрд грн прибутку.

    Кількість збиткових промислових підприємств в Україні за січень-червень 2013 збільшилося порівняно з відповідним періодом минулого року з 44,8% до 45,1%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

    При цьому прибуток промислових підприємств в I кварталі 2013 року склав 40,6 млрд грн, а збиток - 30 млрд грн.

    Найбільш прибутковими за підсумками січня-березня цього року були підприємства добувної промисловості, фінансовий результат яких до оподаткування склав 9,8 млрд грн, підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів - 3,2 млрд і підприємства з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів - 2 млрд.

    У той же час підприємства переробної промисловості в I кварталі цього року отримали збиток до оподаткування у розмірі 3,34 млрд грн.

    Зокрема, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування, скоротилося на 6,2 млрд грн, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції - на 3,7 млрд грн, виробництво коксу та продуктів нафто перероблення скоротилося - на 1 млрд грн і виробництво гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 100 200 000 грн.

    Загальний фінансовий результат діяльності підприємств України в січні-березні 2013 становив 8,6 млрд грн.

    За даними Держстату, кількість збиткових підприємств у відсотках до загальної кількості збільшилася порівняно з показниками 2012 года с 41,4% до 42,2%.

    Нагадаємо, українська промисловість знаходиться в глибокій кризі. Зниження обсягів виробництва триває вже 14 місяців поспіль. Металургійні підприємства, на яких припадає близько третини українського ВВП, тільки минулого місяця продемонстрували зростання. Це відбулося вперше з жовтня 2011 року.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.