• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинцы скупают все подряд на фоне будущего обвала гривны
    Опубликовано: 2013-08-24 23:14:53

    Постійне скорочення запасу міцності фінансової системи України, яке проявляється у зниженні розміру офіційних резервних активів Нацбанку та негативний зовнішній фон (девальвації національних валют у Індонезії, Туреччині, Бразилії та інших країнах, що розвиваються) в зв’язку із майбутнім скороченням програми стимулювання ФРС США створює недовіру зі сторони рядових інвесторів в Україні до гривні.

    За даними щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, споживчі настрої українців, після погіршення в червні на 0,5 пункту, покращилися в липні на 6,4 пункту, до 89,1.

    Згідно з повідомленням, індекс доцільності великих покупок зріс відразу на 10,7 пункту - до 88, тоді як інфляційні очікування погіршилися на 7,7 пункту - до 182,8.

    Крім того, посилилися побоювання українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців: індекс девальваційних очікувань у липні додав 2,4 пункту і досяг 126,4.

    Погіршилися в липні також очікування щодо динаміки безробіття: відповідний індекс досяг рівня 136,2, що на 6,9 пункту більше, ніж у червні.

    "Гарна погода і очікування рекордного врожаю на тлі стабілізації ситуації в промисловості підштовхнули споживчі настрої вгору. У той же час громадяни продовжують не довіряти економічній політиці, високо оцінюючи і ризики ", - коментують ситуацію в GfK Ukraine.

    Індекс споживчих настроїв в Україні визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств, в ході якого опитуються 1 тис. осіб у віці від 15 до 59 років.

    GfK Ukraine - українська дослідницька компанія. Входить у міжнародну дослідницьку мережу GfK Group.

    Економіст

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.