• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До конца года ожидается удешевление гривны
    Опубликовано: 2013-08-23 00:20:48

    У липні українці продали банкам на $32,3 млн більше, ніж придбали — $1,694 млрд проти 1,662, повідомляє Нацбанк. Так само й у червні, проте різниця була менша.
    — Люди вважають, що в короткотерміновому періоді гривня не слабшатиме, і тому краще тримати депозити в національній валюті, а долари не купувати, — вважає
    36-річний Олександр Жолудь, економіст Міжнародного центру перспективних досліджень. — Але така ситуація — нестійка. Як тільки буде якась чутка, що гривня подешевшає, це може наростити купівлю іноземної валюти.
    Ще населення бере долари для погашення валютних іпотечних та автокредитів. Зараз банкам заборонено позичати валюту фізичним особам. Тому щомісяця кількість таких кредитів падає, і доларів для їх виплати потрібно менше.
    Багато доларів люди традиційно скуповують в останні чотири місяці року. Бояться, що зміниться курсова політика. Очікуємо або незмінність, або здешевлення гривні.

     

    Источник 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.