• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинцы массово продают валюту
    Опубликовано: 2013-08-19 06:01:55

    За останні чотири місяці українці сумарно продали валюти вже на $300 млн, і восени така тенденція ще більше посилиться через обмеження на готівкові розрахунки.

    Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

    «Частина валюти йде на погашення старих валютних кредитів. Тільки за липень 2013 року фізичні особи погасили старих валютних кредитів на суму $220 млн. Може, не так швидко, як того вимагає економіка України, але йде процес дедоларизації.

    У серпні тенденція продажу готівкової валюти продовжиться. Першаина серпня вже показала, що за рахунок активного розпродажу готівкової валюти знизилися і курси скуповування валюти в обмінниках», - сказав Охріменко.

    У той же час експерт упевнений, що з 1 вересня, у зв'язку з введенням обмеження на готівкові розрахунки понад 150 тис. грн населення буде продавати долари ще більш інтенсивно.

    «З 1 вересня 2013 року вступає в силу обмеження на розрахунки в готівкових грошах у розмірі 150 тис. грн. А це однозначно призведе до того, що купівля-продаж нерухомості на вторинному ринку буде здійснюватися не в доларах, а в гривнях. В результаті кількість валюти на руках буде зменшуватися.

    Частина людей буде перемикатися на нагромадження грошових коштів у гривні для купівлі нерухомості. А частина осіб, продавши нерухомість, буде розміщувати гроші, отримані в гривні, на гривневий депозит», - прогнозує Охріменко.

    Як повідомив Національний банк, банки в липні поточного року купили у населення валюти на $ 1,695 млрд, продали - на $ 1,662 млрд. Таким чином чистий продаж валюти населенням становила в липні 2013 року $ 32,2 млн.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.