• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мировая финансовая буря уже на подходе к Украине
    Опубликовано: 2013-08-15 08:03:29
    Європейські інвестори побоюються швидкого згортання програми викупу облігацій ФРС США, свідчать результати дослідження, проведеного рейтинговим агентством Fitch Ratings

    Так, згортання програми кількісного пом'якшення несе в собі ризики зокрема і для України.

    Згідно з результатами опитування, дві третини учасників очікують, що волатильність грошових потоків країн з економікою, що розвивається різко зросте до кінця 2013 р. на тлі загальної стурбованості щодо термінів початку скорочення обсягів кількісного пом'якшення в США.

    Інші що залишлися 21% респондентів очікує, що приплив коштів у фонди ринків різко скоротиться через зростаючі побоювання щодо політичних ризиків у країнах, що розвиваються.

    Крім цього, також дві третини респондентів висловилися на користь того, що умови корпоративного кредитування в країнах, що розвиваються значно погіршаться. Близько 29% інвесторів вважають, що ризики рефінансування корпоративних облігацій різко збільшаться.

    Однак експерти Fitch все ж знаходять подібні побоювання перебільшеними, оскільки поліпшення основоположних чинників кредитування в країнах, що розвиваються за останні 10 років зробило їх більш стійкими до криз ліквідності.

    Але в той же час в дослідженні наголошується, що підвищені ризики зафіксовані на ринках Угорщини, Ямайки, Лівану, Монголії, Туреччини та України.

    Зазначимо, раніше про подібні ризики вже заявляло міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's. На думку тамтешніх аналітиків, згортання програми найсильніше торкнеться Китай, Росію і Анголу. Також негативний вплив від жорсткості фінансових умов позначиться на Україні, Грузії, Туреччини, Білорусії, Болгарії, Македонії, Гані та Хорватії.
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.