• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина в 2013 году увеличит экспорт меда на 50%
    Опубликовано: 2013-08-09 10:35:23

    Експорт меду з України за підсумками 2013 року складе близько 20 тис. тонн, що в 1,5 рази більше, ніж у 2012 році, прогнозує асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

    "За підсумками першого півріччя експортовано 7,9 тис. тонн, а в цілому очікується, що за підсумками року експорт складе близько 20 тис. тонн. Дана тенденція є результатом того, що аграрні виробники все більше приділяють увагу нішевим продуктам, частково знижуючи ризик різких цінових коливань на зернові та олійні культури", - цитується в прес-релізі експерт УКАБ, директор агентства AgriEvent Анатолій Циркун.

    Як наголошується в повідомленні, Україна входить до трійки світових лідерів з виробництва меду. За останні три роки країна подвоїла його експорт - до 13 тис. тонн. При цьому близько 43% поставок меду за підсумками минулого року припало на Німеччину, тоді як ще в 2010 році основним імпортером цієї продукції була Росія.

    Виробництво меду в країні в 2012 році склало 70,3 тис. тонн.

    За інформацією Циркуна, найбільшими виробниками цього продукту в минулому році були Донецька, Миколаївська та Житомирська області.

    news.ub.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.