• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украину ожидает стремительный и беспощадный экономический кризис
    Опубликовано: 2013-07-03 22:51:49
    Українська економіка перейшла в стан масового скорочення виробничих потужностей та відповідно доходів приватного сектора. Фінансова система країни тримається тільки на можливості Уряду здійснювати внутрішні та зовнішні запозичення.

    "На підприємствах скорочують робочий тиждень. Деякі підприємства зупинилися і простоюють місяцями. Держава живе за рахунок внутрішніх і зовнішніх запозичень. Коли гасимо одні позички, то Мінфін одразу переходить на інші", - зазначив Михайло Крапивко, віце-президент Спілки аудиторів України.

    "Ми балансуємо на межі. У такому стані можемо протриматися півроку, не більше. А тоді або приймуть драконівські заходи, наприклад, девальвують національну валюту, або Україна змушена буде оголосити себе банкрутом. Тобто матимемо дефолт. А якщо так - то торговельні операції із закордоном обмежаться. Це відчують одразу всі. Ми дуже залежні від імпорту: бракує вітчизняних енергоносіїв, ліків, деяких харчів. Мовчу про побутову техніку, мобільні телефони, автомобілі", - наголосив Крапивко.

    За його словами, чим більше в країні відтерміновують економічне падіння, тим гучнішим воно буде.

    "Народ у нас дуже терплячий - не те, що в Греції чи Туреччині. У цьому відношенні ми - навіть не Болгарія. Наша ментальність така, що викручуємося сьогодні й закладаємо міну на завтра. І чим більш штучними заходами відстрочуємо падіння, тим воно буде стрімкіше й нищівніше", - підкреслив аудитор.

    Нагадаємо, дефіцит державного бюджету в січні-травні склав 18,4 млрд грн, що у понад 5 разів більше, аніж за такий самий період минулого року.

    Джерело: Gazeta.ua agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.