• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина не сможет сдержать гривну - ожидается серьезная девальвация
    Опубликовано: 2013-06-30 06:03:34

    Знову літо, і знову в повітрі спертий запах девальвації. Титанічні зусилля Кабміну, НБУ і Адміністрації Президента, боюся, не будуть успішними. Все йде до краху, чергової девальвації національної валюти.

    Про неї говорили вже давно, але останні події роблять такий сценарій цілком прийнятним і реальним.
    З ранньої весни нам стали давати установку: гривня стабільна, як скеля в морі світових фінансів. Народ став знову довіряти гривні, депозити в гривні зростають, скупка валюти припинилася, ми не допустимо падіння. Приблизно такі заклинання чути з командних висот нинішніх творців «покращення».

    Ближче до кінця весни стали з'являтися обережні прогнози щодо майбутнього курсу від оптимістичних - до космічних. 8.60 - 9 - 10.5 - 12. Слава Богу, що ніхто не став говорити за звичкою про ревальвацію.
    Більшість експертів в одному діловому виданні зійшлись на цифрі 8.60 - 9.00. Але цей журнал разом з холдингом нещодавно купили, тому більше «помилкових» оцінок ми не почуємо.
    Дрівець у вогонь підкидає статистика: падіння промислового виробництва на 9% у травні. Прогнозоване зростання ВВП десь 1-1 .5 відсотка. Просто статистична похибка.
    В країні рецесія.
    Надія тільки на високий урожай.
    Плюс, постійно зменшуються, валютні резерви Національного банку.

    Для завершення картини. Гривня дуже залежна про зовнішньої ринкової кон'юнктури і зовнішніх джерел надходження валюти.
    Основні торговельні партнери України - Росія і Європейський Союз.
    Про Європу і так все відомо. З останнього: Фінляндія і Франція офіційно увійшли в рецесію. ЄС явно не до нас.
    Росія. Нещодавня заява міністра фінансів Антона Сілуанова підірвала путінську тишу. Він заявив, що рубль потрібно девальвувати. І рубль, слухняно, став падати. І падає вже кілька днів.
    ВВП Росії вже півроку показує негативну тенденцію. Нічого не рятує! Країна поступово входить в ступор. А російський криза дуже боляче може вдарити по нас.
    Так було завжди - перед крахом.
    Багато хто вважає, що влада не піде на це - мовляв, вибори і все таке...
    Але наша влада не здатна вирішити світові проблеми і поламати світові тенденції. Вибори не перешкода.
    У 1998 році у влади був Леонід Кучма, і він йшов на другий термін. У 2008 році Юлія Тимошенко йшла на вибори президента. Нікому з них падіння гривні було не вигідно, але вони на це пішли. Кучма залишився президентом, Тимошенко президентом не стала. Бути може тому , що вона була лише прем'єр-міністром.
    Швидше за все, падіння спишуть на нерозторопність Миколи Азарова. Його у відставку, на його місце Арбузова. А Янукович залишиться при своєму, президентстві.
    У нас немає економічної програми, і ми не захищаємо свою валюту. Останню барикаду державності.
    А якщо нам цього не потрібно, то ми і будемо жити від девальвації до девальвації.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.