• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украину ждет экономический крах
    Опубликовано: 2013-06-27 01:14:16

    Бюджет України за доходами не виконується і далекий від намічених показників, влада настільки влізла в борги, що без нових позик вийти з ситуації не може і при таких діях це означає перепозичати кошти для обслуговування своїх боргів, заявляє відомий економіст, урядовець та народний депутат з фракції «Удар» Віктор Пинзеник.

    Провал доходів був очевидний ще тоді, коли бюджет приймався. А вже зараз фактичні дані дозволяють точніше оцінити реальний стан його виконання. Закон затвердив зростання доходів на 9,2%. Для того, щоб бюджет був виконаний цього року, доходи в перші п’ять місяців мали б зрости на стільки ж. А ми маємо фактичний приріст бюджету за ці п’ять місяців всього 2,4%. Тобто в чотири рази менше, ніж передбачено законом.

    До кінця року невиконання доходів буде 20-25 мільярдів гривень. Це серйозне невиконання. Це означає, що дефіцит бюджету буде в півтора рази більше, ніж затверджено законом.

    Економіст також зазначає, що Україна, на жаль, настільки влізла в борги, що без нових позик вийти з ситуації не може і при таких діях це означає перепозичати кошти для обслуговування своїх боргів. А позичати гроші для країни стає проблемою. Україні протягом дванадцяти місяців треба повертати 60 мільярдів доларів зовнішніх боргів. Для суми, яку треба повертати, немає надійних стабільних джерел. Експорт не забезпечує потреби навіть імпорту. Резерви і близько не пахнуть такою сумою. Та й втрачати їх недопустимо. Отже втримати ситуацію можливо тільки, позичивши протягом року 60 мільярдів доларів. Це всі кредити – не тільки урядові, це й кредити суб’єктів господарювання. Але всі вони мають відношення до курсу. Це серйозна проблема. І п’ять років жити з такою бомбою із заведеним механізмом – недопустима річ.

    Україна має стати на шлях, на якому буде позбуватися залежності від зовнішніх кредитів і ризиків, які несе така ситуація.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.