• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Власникам домогосподарств Харківської області нараховано 9,7 млн. грн. дотації за збереження ВРХ
    Опубликовано: 2012-12-10 19:07:01

    Як зазначила перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олена Кулик, станом на 1ня 2012 року майже 10 тис. домогосподарств Харківської області подало документи на дотацію за збереження великої рогатої худоби, і вона нарахована у розмірі 9,7 млн. грн.
    «У поточному році вперше в Україні започатковано низку державних бюджетних програм підтримки особистих господарств на селі. Власники домогосподарств отримують дотацію за збереження великої рогатої худоби. Дотація за продану господарствами населення власно вирощену худобу на м’ясопереробні підприємства складає: за кожен кг великої рогатої худоби 2,5 грн., за свиней – 1,5 грн. Також з цього року започаткована дотація особистим господарствам населення за відшкодування вартості закупленої індивідуальної доїльної установки - до 5 тис. за кожну», - сказала Олена Кулик.
    Крім цього, за словами першого заступника директора департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА, у поточному році надається фінансова підтримка сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам. Зокрема, обслуговуючий кооператив сплачує за сільськогосподарську техніку лише 10% від її вартості, а 90% сплачує держава.
    «Тобто усі складові для подальшого успіху кооперативного руху, безумовно, є. І держава не стоїть осторонь, про це каже ціла низка державних програм підтримки», - зазначила Олена Кулик.

     

    Источник kmu

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.