• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • М'ясо на трихінельоз перевірять безкоштовно
    Опубликовано: 2012-12-06 16:00:04

    М'ясо на трихінельоз перевірять безкоштовно

    В Чернівецькій області вживаються заходи з метою недопущення завезення на її територію збудника африканської чуми свиней. У краї тривають перевірки, складаються письмові попередження, проведено щеплення проти класичної чуми свиней. Про це поінформував начальник головного управління ветеринарної медицини у Чернівецькій області Борис Тодорюк.

    «На території області працює 73 свинарні господарства, робота яких переведена на закритий режим, – повідомив Борис Тодорюк. – На сьогодні заборонено ввіз свиней без відповідного погодження головного управління ветеринарної медицини та без ветеринарних документів».

    Як відзначив посадовець, у перший день полювання у мисливських угіддях Валя-Кузьминського лісництва Глибоцького району впольовано дикого кабана, в якого виявлено личинку трихінельозу. На сьогодні на угіддя накладено карантин, там тривають заходи з ліквідації захворювання.

    «Зважаючи на це, ми рекомендуємо при забої свиней перед вживанням м’яса обов’язкового його досліджувати на наявність трихінельозу, – рекомендував начальник головного управління ветеринарної медицини у Чернівецькій області. –Такі дослідження проводять районні державні лікарні, районні лабораторії та дільничні лікарні ветеринарної медицини, державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Відповідні дослідження проводяться безкоштовно».
     
    Источник vet

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.