• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров заявляє про необхідність поліпшення управління в агропромисловому комплексі
    Опубликовано: 2006-03-03 16:48:00

    Одним з ключових завдань у реформуванні агропромислового комплексу Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров вважає вирішення питань управління галуззю. Про це Глава Уряду заявив, відкриваючи в Черкасах нараду з питань розвитку агропромислового комплексу. "Одна з серйозних тем - це тема управління, тобто менеджменту і кваліфікованих працівників в агропромисловому комплексі. Тих фахівців, які при сучасному агропромисловому господарстві мають забезпечити всю цю роботу", - зазначив Прем’єр-міністр.

    За його словами, сьогодні в агропромисловій галузі проходить зміна поколінь, яка не забезпечена належним чином молодими кваліфікованими кадрами. "Ми каміння розкидували, а тепер треба його збирати. Дуже важко збирати це каміння", - зазначив Прем’єр-міністр, підкресливши, що вже найближчим часом буде мати розмову з міністром освіти та науки Станіславом Ніколаєнком щодо профтехосвіти і того, як відновити належну підготовку фахівців для села.

    Розпочинаючи нараду з питань АПК, Юрій Єхануров закликав її учасників звернути увагу на становлення приватних сільськогосподарських підприємств. „Я пам’ятаю радість на початку 90-х років, коли почав створюватися перший приватний сектор. Зараз в таких господарствах пішли зворотні процеси. Ми маємо визначити, що уряд має зробити в цьому напрямку”, - зазначив він.

    Юрій Єхануров наголосив, що на нараді слід розглянути весь комплекс аграрних питань, в тому числі й підготовку до весняно-польових робіт та наявність ресурсів для належного їх проведення. Після відвідання двох господарств Черкащини глава Уряду висловився за те, щоб розповсюдити їх досвід по всій Україні.

    "Урядовий портал"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.