• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент закликає учасників коаліційних переговорів знайти компроміси в спірних питаннях
    Опубликовано: 2006-04-10 09:28:00

    Президент Віктор Ющенко закликає учасників майбутньої парламентської коаліції продемонструвати командну гру і знайти компроміси в спірних питаннях.

    «Учасники коаліції мають на перше місце винести ті пункти, що об'єднують всі політичні сили, потім перейти до пошуку компромісу у спірних питаннях», – сказав Глава держави в сьогоднішньому радіозверненні. Він наголосив, що така коаліція має «зберігати єдину позицію в усіх голосуваннях, незалежно від того, чи мова йде про внутрішню чи зовнішню політику».

    Президент також наголосив, що партнери по майбутній коаліції мають «досконало відпрацювати коаліційну угоду» і виробити спільну, єдину програму дій, яка базуватиметься на плані «Десять кроків назустріч людям» та Посланні Президента до Верховної Ради.

    При цьому, на переконання В. Ющенка, коаліція має відповідати таким критеріям.

    Її робота повинна забезпечити захист національних інтересів. Уряд, який сформує коаліція, має працювати на єдність країни, багато уваги приділяти гуманітарній об'єднавчій політиці. Програма діяльності коаліції і уряду має визначити чіткі строки реалізації її пунктів, а критерії їхнього виконання повинні бути зрозумілими для громадян.

    Крім того, наголосив Президент, учасникам коаліції слід визначити чіткі правила гри. «Потрібно вже зараз домовитися про механізми відносин між партнерами, в тому числі, прийняття рішень, вирішення суперечок, залагодження конфліктів», – сказав В. Ющенко.

    Говорячи про опозицію, Глава держави зазначив, що вона повинна відмовитися від принципу «Чим гірше – тим краще» і бути в опозиції до парламентської більшості, а не до держави. «Опозиція має бути залучена до формування державної політики. І в цьому моя місія як Президента», – наголосив він.

    В. Ющенко також повідомив, що найближчим часом буде активізовано роботу політичної ради при Президентові України. «Я бачу цей орган як «круглий стіл», важливий дискусійний майданчик», – сказав він.

    Глава держави також доручив своєму Секретаріатові відпрацювати новий механізм роботи Ради регіонів при Президентові України, зазначивши, що налаштований активно співпрацювати з регіональними елітами.

    Інф. Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

     

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.