У березні 2025 року курятина значно подорожчала, зокрема найбільше подорожчало куряче стегно. За даними щомісячного моніторингу цін Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), у порівнянні з минулим роком ціни на цей продукт зросли на 19,04%, а в порівнянні з 2023 роком — на 23,03%.
Середня вартість курячого стегна у березні цього року складає 125 грн за кілограм. Від початку місяця ціна на цей вид м’яса зросла на 3 гривні, а в супермаркетах ціни коливаються від 114 до 219 гривень за кілограм, в залежності від виробника. За минулий рік ціна на куряче стегно піднялася на понад 19%. Наприклад, у березні 2024 року цей продукт коштував 105 грн за кілограм, а в 2023 році — 101,6 грн.
Щодо інших видів курятини, то тушка курки у березні коштує в середньому 94,1 грн за кілограм. Залежно від виробника, ціни варіюються від 79,2 грн до 131 грн за 1 кг. За рік середня ціна на тушку курки зросла на 11,1 грн, або 13,37%. У порівнянні з лютим цього року, ціна на тушку курки піднялася на 8,5 грн, що становить 9,92%.
Куряче філе також зазнало значного подорожчання. У березні 2025 року середня ціна на філе курки становить 185 грн за кілограм. У супермаркетах ціна може коливатися від 174 до 275 грн за 1 кг, залежно від виробника. За рік ціна на філе зросла на 27 грн (17,08%). У березні 2024 року цей продукт коштував 158 грн за кілограм, а за місяць подорожчав на 6 грн (3,35%).
Варто зазначити, що порівняно з березнем 2023 року, коли філе коштувало 140 грн за кілограм, за два роки його вартість зросла на 45 грн (32,14%). Подорожчання курятини пов’язують з високою вартістю кормів, оскільки ціни на зернові та олійні культури продовжують відновлюватися, що також впливає на собівартість виробництва м’яса.
Загалом, хоча ціни на курятину в Україні підвищилися, попит на ці продукти залишається стабільним, що підтверджує продовження тенденції до зростання вартості м’яса в умовах стабільно високих витрат на корм.
agrinews.com.ua