• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польський ринок яєць стикається з серйозними проблемами
    Опубликовано: 2024-09-12 17:05:07

    Польський ринок яєць стикається з серйозними проблемами, які можуть призвести до рекордного зростання цін. Експерти вважають, що поточна ситуація на ринку є найгіршою за багато років.

    Національна палата виробників продуктів птахівництва та кормів Польщі попереджає про наближення кризової ситуації та значне подорожчання яєць восени. Згідно з даними цієї організації, виробництво курчат у 2024 році досягло найнижчого рівня за останні вісім років, а оптові ціни на яйця постійно зростають.

    Катажина Гавронська, директорка Національної палати, зазначила, що нинішня ситуація на ринку має певні паралелі з кризовим періодом 2022 року, коли за три місяці оптові ціни на яйця в Польщі піднялися на 75%. “Ми відчуваємо своєрідне дежавю. Поголів’я курей-несучок, яке оцінюється за кількістю вилуплених курчат, є недостатнім для покриття потреб ринку, як і в 2022 році,” — зазначила Гавронська.

    Хоча Гавронська прогнозує, що зростання цін не буде таким драматичним, як два роки тому, воно все ж таки матиме помітний вплив на споживачів. Експерти вважають, що основними причинами проблем є небажання виробників інвестувати у розширення потужностей у останні роки. Це пов'язано з нестабільністю регуляторних правил, численними новими обмеженнями в галузі та побоюваннями щодо збільшення імпорту або можливих спалахів пташиного грипу.

    В умовах цього нестабільного ринку, українські споживачі можуть помітити суттєве підвищення цін на яйця, яке, без сумніву, вплине на їх щоденні витрати.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.