• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польські фермери розпочали сезон збору жимолості: врожай під загрозою через несприятливу погоду
    Опубликовано: 2024-05-30 18:06:46

    На багатьох плантаціях Польщі розпочався сезон збору жимолості. Однак цьогорічні погодні умови на початку вегетаційного періоду значно вплинули на врожайність, що призвело до низького або помірного збору ягід. Про це повідомляє видання "Ягідник".

    Цвітіння жимолості на багатьох плантаціях розпочалося доволі рано – вже наприкінці березня. Проте несприятливі погодні умови, зокрема низькі температури, негативно вплинули на ранньоквітучі сорти, що спричинило слабке зав’язування плодів у порівнянні з попередніми роками.

    Особливо постраждали ті насадження, де температура знизилася до -8 градусів. Замерзлі бруньки на рослинах опали, і на таких плантаціях майже немає плодів. Це суттєво вплинуло на обсяг врожаю на деяких територіях.

    "Урожай на плантаціях жимолості залежить від регіону та наявності поливу і може становити від кількох сотень кілограмів до 5-6 тонн з гектара", – пояснюють виробники. На тих плантаціях, де врожай складає менше однієї тонни, збір ягід комбайном та їх продаж для промислової переробки стає невигідним. Заводи, які займаються переробкою жимолості, планують купувати ягоди за ціною 5-6,5 злотих за кілограм.

    Зростає кількість фермерів, які окрім вирощування жимолості займаються і її переробкою. Вони виробляють джеми, соки, вина, та різні види сублімованої продукції. Хоча така діяльність потребує великих зусиль, вона дозволяє отримувати додатковий дохід. Готова продукція з жимолості стає все більш популярною серед споживачів.

    Попри труднощі, пов'язані з цьогорічними погодними умовами, фермери продовжують адаптуватися і шукати нові способи збільшення доходів від своїх врожаїв. Це включає як інноваційні підходи до вирощування та збирання жимолості, так і розвиток власних переробних підприємств, що сприяє підвищенню вартості кінцевого продукту.

    Отже, хоча цьогорічний врожай жимолості в Польщі виявився меншим через погодні умови, фермери знаходять шляхи для стабілізації доходів та задоволення зростаючого попиту на якісну перероблену продукцію з жимолості.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.