• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна в Україні: $5,8 млрд збитків від пошкодження с/г техніки
    Опубликовано: 2024-02-27 17:01:18

    На жаль, війна, яку розпочала Росія проти України, залишає свої сліди не лише на людських життях та інфраструктурі, а й на сільськогосподарському секторі. За даними Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки (KSE Агроцентр), збитки від пошкодження та знищення сільськогосподарської техніки у результаті війни оцінюються у $5,8 млрд.

    Зазначається, що сільськогосподарська техніка зазнала найбільших збитків унаслідок вторгнення, і ця категорія збитків складає понад половину загальної суми, а саме 56,7%.

    У цілому внаслідок вторгнення пошкоджено або знищено близько 181 тисячі одиниць сільськогосподарської техніки та устаткування. Однак, збитки від викрадення чи знищення вже виробленої продукції становлять $1,97 млрд, а втрати через пошкодження зерносховищ тягнуться на $1,8 млрд.

    За оцінками експертів, загальні втрати через зниження виробництва в рослинництві складають $35,1 млрд, а через зниження виробництва тваринницької продукції - $5,6 млрд. Крім того, втрати від зниження внутрішніх цін оцінюються у $24,1 млрд, а втрати через підвищення собівартості виробництва складають $4,4 млрд.

    Важливо звернути увагу на те, що ці збитки суттєво вплинули на економіку країни та благополуччя сільськогосподарських підприємств, тому відновлення сільськогосподарського сектору потребує не лише часу, але й значних фінансових вкладень та підтримки з боку держави.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.