• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зменшення споживання сирів в Україні: аналіз причин
    Опубликовано: 2024-07-23 12:02:54

    Український ринок сирів за останні місяці зазнав значних змін через ряд економічних та кліматичних чинників, що вплинули на споживання цієї популярної продукції. Однією з основних причин є аномальна спека, яка охопила країну, призвівши до тривалих перебоїв з електропостачанням. Це спричинило значне зниження споживання швидкопсувних продуктів, до яких належить і сир.

    Згідно з даними аграрного агентства Інфагро, виробники сиру поки що утримуються від підвищення цін на свою продукцію, несмотря на зростання собівартості виробництва. Однак існує загроза майбутнього підвищення цін на сир вже наприкінці літа через активну роботу з мережами та дистриб’юторами.

    Імпортний сир продовжує залишатися популярним на ринку, незважаючи на зростання його собівартості через девальвацію гривні та логістичні складнощі. Це призвело до того, що імпорт зріс на 3% протягом першого півріччя порівняно з минулим роком, що суттєво вплинуло на конкурентоспроможність вітчизняних виробників.

    З іншого боку, українські виробники активно розширюють свої експортні можливості, використовуючи потенціал девальвації на користь експортних операцій. За перше півріччя експорт напівтвердого сиру зрос на 7%, досягнувши рекордних показників за останні роки. Цей розвиток свідчить про зростаючу конкурентоспроможність українського сиру на міжнародному ринку.

    Український ринок сирів залишається динамічним і залежить від багатьох змінливих факторів, включаючи кліматичні умови, економічну стабільність та міжнародні торговельні відносини. Прогнозуючи подальший розвиток ситуації, експерти радять виробникам утримуватися від раптових цінових змін і зосередитися на підвищенні якості продукції та розвитку експортних ринків.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.