• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бум українського виробництва олійних культур: Рекордна внутрішня переробка ріпаку
    Опубликовано: 2023-12-21 16:04:40

    У новому сезоні 2023/24 прогнозується значний приріст виробництва олійних культур на 3,5 млн тонн. Зокрема, очікується збільшення виробництва насіння соняшнику на 1,4 млн т, соєвих бобів на 1,4 млн т та насіння ріпаку на 0,8 млн т.

    Асоціація зазначила, що однією з особливостей поточного маркетингового року є значне зростання внутрішньої переробки ріпаку та відповідно - росту виробництва та експорту ріпакової олії та шроту.

    За даними, внутрішня переробка ріпаку може досягти рекордної позначки - 1 млн тонн. Протягом липня-листопада поточного маркетингового року було перероблено понад 0,8 млн тонн. Прогнозується, що виробництво ріпакової олії складе 0,42 млн т, а експорт - 0,40 млн т.

    У цьому маркетинговому році також передбачається збільшення переробки насіння соняшнику до 13,5 млн тонн та росту виробництва соняшникової олії до 6 млн тонн, що перевищить минулорічний показник на понад 3%.

    Прогнозується, що виробництво соняшникової олії у 2023 році зросте до 5,8 млн тонн, перевищуючи виробництво в довоєнному 2021 році на 11,5%, а експорт зросте до 5,5-5,6 млн тонн або на 10%.

    "Ці прогнози є реалістичними, але тільки за умови максимальної переробки насіння олійних культур, зокрема насіння соняшнику, на вітчизняних потужностях, а також недопущення будь-яких обмежень експорту продукції з високою доданою вартістю, а саме олій рослинних та шротів", - підсумовують у повідомленні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.