• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна зміцнює своє позиціонування: третій найбільший постачальник агропродукції в ЄС
    Опубликовано: 2023-11-27 15:02:05

    За період від січня до серпня 2023 року Україна підтверджує своє високе місце серед постачальників агропромислової продукції до Європейського Союзу, займаючи третю позицію, як повідомляє звіт Єврокомісії.

    Україна, за цей період, експортувала до ЄС сільськогосподарської продукції на суму 7,96 млрд євро, що відзначається зростанням на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це дозволило країні вийти на третє місце серед лідерів імпортерів агропродукції до ЄС, обігнавши такі країни як США, Китай та Туреччина.

    У топ-3 постачальників ЄС також увійшли Бразилія та Велика Британія. Цей показник підтверджує стабільність та зростання агропромислового сектору України на міжнародному ринку.

    Зауважимо, що у серпні поточного року імпорт агропродовольчої продукції до ЄС збільшився на 5%, досягнувши 12,5 млрд євро. Однак ця цифра залишається на 15% нижчою порівняно з рівнем серпня 2022 року. Загальний імпорт за період січень-серпень 2023 року становив 107,4 млрд євро, що на 3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

    Додатково варто відзначити, що за 8 місяців 2023 року експорт сільськогосподарської продукції до Росії зрос на 9%, а до Туреччини — на 34%, що свідчить про розширення ринків для українських сільгосппродуктів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.