• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зменшення обсягів: Експорт зернових з України знизився на 28%
    Опубликовано: 2023-11-23 16:08:43

    Україна, яка є одним з ключових гравців світового ринку зернових, зафіксувала спад у експортних обсягах у поточному аграрному сезоні 2023/24. За даними Державної митної служби, оприлюдненими Міністерством аграрної політики та продовольства України, обсяг експорту зернових та зернобобових культур станом на 22 листопада склав 12 млн тонн, що на 28% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону.

    Спад експорту відчутний у категоріях основних зернових культур. Експорт пшениці зменшився на 15%, до 5,5 млн тонн. Постачання ячменю на зовнішні ринки скоротилися на 36%, до 860 тис. тонн. Обсяги експорту жита значно скоротилися, склавши лише 0,9 тис. тонн, що є 92% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону.

    Кукурудзяний експорт також відзначився значним зменшенням - на 36,6%, з доставкою 5,6 млн тонн. Це створює виклик для українських аграріїв, які стикаються із складнощами у вивозі цього стратегічного культурного виду.

    Навіть експорт борошна зазнав зниження, залишаючись на рівні 50,3 тис. тонн, що відповідає показникам торішнього періоду. Це вказує на загальний тренд скорочення експорту аграрної продукції та можливе впливове значення на валютні надходження в країну. Уряд та аграрний сектор можуть бути виснаженими розглядом стратегій для підтримки експортерів та збалансування ситуації на внутрішньому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.