• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загроза зупинки експорту зерна: Виклик та перспективи
    Опубликовано: 2023-11-17 13:02:08

    Аграрії України стурбовані можливою зупинкою експорту зерна через нещодавні зміни у законодавстві, які були введені урядом. Згідно із заявою Української зернової асоціації (УЗА), вже зареєстровано низку альтернативних законопроектів у Верховній Раді, які мають полегшити ситуацію, але аграрії висловлюють свою турботу та закликають до розумного підходу.

    УЗА завжди підтримувала ініціативи Уряду України у покращенні регулювання ринку зерна та боротьбі з тіньовим сектором, однак, на їхню думку, необхідно випробувати та відрегулювати нові правила, щоб не завдати шкоди критичному для держави експорту.

    За нововведеннями Кабінету Міністрів України, що набули чинності, експортувати зернові та олійні культури можуть лише компанії, які успішно пройшли верифікацію, не мають податкових заборгованостей та дотримуються валютного контролю.

    УЗА висловлює сподівання, що нові правила полегшать роботу чесних експортерів та сприятимуть поверненню валютної виручки в Україну. Проте, аграрії обурюються можливими негативними наслідками від поспішних законодавчих нововведень, які можуть ускладнити умови роботи для експортерів.

    Учасники ринку побоюються, що ряд законопроектів, спрямованих на регулювання експорту зерна, може призвести до значного падіння експорту та підвищення ризику корупції. Із запровадженням індикативних цін та можливості блокування експортних операцій, аграрії вважають, що це створить непередбачувані обставини та збільшить ризик для експортерів.

    Українські аграрії вже два роки поспіль стикаються із складнощами через низькі ціни на продукцію та високі витрати на логістику. Зупинка експорту зерна може призвести до банкрутства аграріїв та поглиблення економічної кризи в Україні. У цей непевний час, непродумані законодавчі кроки можуть тільки загострити ситуацію та вразити економіку країни.

    Висловлюючи свою позицію, УЗА закликає законодавців до обережного та розсудливого підходу, оскільки спешні рішення можуть завдати серйозної шкоди важливій для країни сфері експорту та загрожувати бюджетним надходженням.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.