• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Полімерні рукави: відмінний спосіб збереження пшениці на тривалий термін
    Опубликовано: 2023-11-01 17:08:34

    Аграрії в Україні вперше спробували новий метод зберігання зерна - використання полімерних рукавів. Однією з перших агрофірм, які впровадили цей метод, стала «Хлібодар». За два роки відповідності стандартам та відсутність рекламацій з боку покупців свідчать про ефективність цієї інновації в аграрному секторі.

    Агрофірма «Хлібодар» використовує полімерні рукави ТМ Harwell вітчизняного виробництва для зберігання всіх видів культур. Незважаючи на те, що соняшник і кукурудза легко реалізуються, пшениця виявилася менш популярною на ринку, і відзначилася труднощами в продажу, що змусило її зберігати протягом тривалого періоду.

    Сергій Коренюк, перший заступник генерального директора агрофірми «Хлібодар», пояснив: «У нас вона доволі непоганої якості - є другий, третій і четвертий класи. Але якщо ми говоримо за цей рік, то пшениця їхала на експорт у січні-лютому. З березня вона як «зависла у повітрі», так і висить до цієї пори. Все на паузі».

    За два роки зберігання пшениці у полімерних рукавах перевірили її якість та відповідність стандартам. В результаті, в січні поточного року, партія такої пшениці була відправлена на експорт. Проте для подальшого покращення її комерційного успіху виробники вирішили вийняти її з рукава та перепакувати. Цей приклад показує, що полімерні рукави виявилися ефективним методом зберігання зернових культур на тривалий термін та можуть бути перспективною інновацією в аграрному секторі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.